De ce poate PSD sa faca ce vrea in Romania

Actualitati, Blogul liberal

Romania este un teritoriu minunat, asezat la o rascruce de drumuri spre Dumnezeu. Are tot ceea ce un gospodar cu capul pe umeri si-ar fi putut dori, e suficient sa intinzi mana si sa culegi, fie ca e vorba de aur, sare, petrol, gaze sau apa. Terenuri fertile, protectii naturale contra unor fenomene care altundeva fac ravagii. Si asta a fost si problema noastra principala, faptul ca totul se obtinea atat de usor, am devenit tinta unor presiuni externe imense, incepand cu romanii si terminand cu americanii sau cu rusii. Bogatia in aur a fost principalul magnet, care a facut sa curga sange, care a facut sa vina cuceritori, cei ce si-au adus mai apoi specialisti de prin partile de unde veneau, cu tehnologii mai bune si mai eficiente decat cele locale. Noi am furnizat in principal forta de munca, mult mai mult decat inventivitate. Ai nostri s-au multumit mereu cu strictul necesar, cu un trai idilic in ierburi si paduri, cu doine si hori amicale. De aceea, familiile de aristocrati, de oameni cu averi, pamanturi si valori, dar si de sustinatori ai artelor, traditiilor si al educatiei, au fost asa de putine si de slabe pe teritoriul tarilor romanesti. Tentativele de unire, de coagulare, au fost rapid inabusite, de cele mai multe ori din cauza unor tradatori platiti sau cu interese financiare, din propria tabara. Politica nu a fost niciodata coerenta, datorita manipulatorilor care au profitat de bunatatea si naivitatea oamenilor. Oamenii de stat au fost fie decapitati, fie mituiti, fie maziliti prin, vai !, aceeasi tradare a unora din propria tabara, care ravneau la ceea ce avea Domnul.

Blestemul nostru,c a natiune vorbitoare de o limba comuna, a fost faptul ca am fost foarte eterogeni, din toate punctele de vedere, am fost o America in miniatura, in centrul Europei, cu diferenta ca nu eram primitivi, ca amerindienii, ci putin mai evoluati. Robia tiganilor a fost abolita abia in 1856 si asta datorita unor emancipati care au studiat in strainatate, ceea ce demonstreaza nivelul de evolutie morala a societatii.

Daca am insiruit toate aceste fapte,e  pentru ca imi doresc o explicatie a ceea ce se intampla in actualitate in Romania, in anul in care se serbeaza 100 de ani de la Unirea Principatelor Romanesti de la Alba Iulia.Practic, de la acel moment si pana in 1947, cand Regele Mihai a fost fortat sa abdice si bolsevismul a pus stapanire pe tara, au trecut doar 29 de ani. Istoric vorbind, foarte putin. Perversitatea bolsevicilor a fost inrobirea ideologica, desfiintarea varfurilor intelectuale,i nsuflarea mentalitatii comune, in care totul apartinea tuturor si, in fond, nimanui. De aici si pana la tolerarea furtului ca mijloc de pastrare a pacii sociale nu a fost decat, practic un pas.

FSN-PDSR-PSD sunt urmasii,f izic si ideologic,ai celor care aveau, dupa familia Ceausescu, mijloacele, informatiile, in maini. Gestul de a face o declaratie politica in contra invaziei Cehoslovaciei din 1968, in plin razboi rece, l-a transformat pe Nicolae Ceausescu in erou in fata occidentului, dandu-i posibilitatea ca in tara sa faca tot ce vrea. Si cand puterea i-a scazut, hienele au decis ca e timpul sa preia comanda. Punctul lor forte a fost faptul ca au pus mana pe mijloace foarte usor, pentru ca,in debandada creata, nimeni nu stia care-i stanga si care-i dreapta. Mineriadele au fost, in fond, niste demonstratii de forta si o manipulare menita sa distruga bazele unei opozitii democratice, prin discreditare, in primul rand. Iar reteta este aplicata, inca, cu succes, si azi, chiar daca migratia economica si risipa resurselor le-au slabit foarte mult capacitatea da a ne duce de nas. Experienta traiului in societati functionale, cu reguli bine stabilite, cu spirit civic, se poate intoarce impotriva lor, chiar daca ei au avut mereu un atu extraordinar :au avut grija de fideli, au rasplatit regeste loialitatea, au facut totul pentru oamenii lor. Salariile, pensiile, beneficiile nemasurate sunt o dovada clara, numai orbii nu sunt in stare sa vada asta. Si, evident, nostalgicii care se multumesc cu putin azi, in speranta ca maine va fi mai bine. Sau ca nu va fi mai rau.

Antoniu Robert Nyerjak

Vicepresedinte PNL DIASPORA
Coordonator BENELUX
Limitarea răspunderii: Opiniile din acest articol reprezintă poziția autorului și nu a filialei sau a Partidul Național Liberal.

Lasă un răspuns

Comentariu
Nume*
Mail*
Website*