Actualitati, Blogul liberal

De ce avem un ministru al justiției Tudorel și nu Tudor?

Era pe vremuri în galeria marelui Rapid, al lui Dumitriu, Nae Lupescu și Ionescu, unul Tudorel zis și Tudorică. Când Rapidul juca prost, fanii săreau pe el cu gura și spuneau – Tudorică, fă ceva! Și Tudorică, băiat ascultător, se ridica în picioare și cânta din trompeta lui de alamă: „Liniște!”. Jucătorii erau foarte sensibili la auzul acestei melodii și își încărcau bateriile.

De ce am făcut această comparație cu Tudorel de la justiție? Pentru că și lui i s-a dat comanda – Tudorele, fă ceva! Între cei doi Tudorici este o diferență de o generație, dar slugărnicia a rămas aceeași. Să nu uităm ceva! Tudorică de azi vine dintr-un centru universitar care a acceptat susținerea tezei de doctorat a Elenei Ceaușescu – adică la Universitatea Tehnică Iași. Tudorică justițiarul a fost prieten bun cu Cristofor Simionescu, adică cu profesorul cu căciula în mana si poziția lumânării la cald. Tudorică al nostru a învățat ceva – ca nu ești bun pentru ca ești bun – ești bun dacă spunem NOI! Adică, acum gașca PSD-ALDE. Așa cum pe vremuri s-a compromis C. Simionescu acceptând sa fie conducătorul tezei de doctorat al Elenei Ceaușescu, altfel un cercetător remarcabil, așa s-a compromis și Tudorel al nostru. Marele Profesor si dascăl de la Politehnica din București, savantul care a scris „biblia” chimiei organice Nenițescu, a ținut piept poruncii de partid și a refuzat. Magistrul n-ar fi acceptat în veci să-și pună semnătura pe ceva ce nici măcar autorul nu știa ce este înăuntru. E drept ca a plătit cu funcția de șef de catedră și apoi cu scoaterea la pensie, dar a făcut-o cu ferma convingere ca nu putea să-și compromită cariera de o viață. Tudorică de azi a pus mai presus avantajele oferite de o coaliție de infractori la putere și a acceptat umilința. Nenițescu nu a acceptat să joace în filmul impostorilor, Tudorică, zis și om al legii, a făcut-o fără să-i tremure obrazul!

Un om care a fost membru CCR, unde s-a școlarizat la locul de muncă, vine în fața unei alte generații de juriști sa susțină niște aberații pe care le-a auzit din presă! De la Tanti Viorica, șefa lui, nu te poți aștepta decât de la citate din Dragnea. Dar de la un constituționalist ca Tudorel? S-o fi bazat pe faptul că cei din CSM îl ascultă dând din cap pentru ca le-o fi fost profesor? Mai și zice – eu știu decizia pe care o veți lua – dar am venit și eu așa, ca moșul! Adică m-a trimis boss-ul meu să mă uit la voi! Fiind în comisia de doctorat a lui Kovesi unde nu mai termina cu laudele, din lipsa de profesionalism, i-a făcut sa-i „scape” cei 4% invocați ca fiind plagiat? Pai a citit-o, sau nu, așa cum ii întreabă retoric pe cei din piață? Sau poate chiar Tudorică i-a dat sa copieze ceva știind că într-o zi va veni vremea să o șantajeze. A sta in bancă cu exaltați precum Codrin Ștefănescu sau Liviu Pleșoianu, trompetele penalilor, a fi sluga penalilor din Parlament este proba care atestă profilul moral al „marelui” jurist Tudorică! Istoria îl va reține la fel ca și pe alte ipocrite personaje care și-au trădat meseria pentru bani.

Între C. Simionescu și Tudorel de la justiție nu s-au schimbat decât actorii în fața cărora faci plecăciuni cu căciula în mână! Dacă s-ar fi numit Tudor, era un nume de erou cum a fost Tudor Vladimirescu și alți Tudori mai recenți. Tudorică este un nume de slugă și slugă a ajuns!

Valentin C.

 

Limitarea răspunderii: Opiniile din acest articol reprezintă poziția autorului și nu a filialei sau a Partidul Național Liberal.

Lasă un răspuns

Comentariu
Nume*
Mail*
Website*