Actualitati, Stiri

Joi, 26 aprilie 2018, președintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent la întâlnirea cu românii din Belgia, un eveniment găzduit la Bruxelles de PNL Belgia în colaborare cu Rombel.

Întâlnirea a avut ca scop stimularea implicării în politică a românilor atât în țara cât și în Belgia, și totodată sustinerea clasei politice de calitate din România cu viziune liberală și valori europene.

Domnul președinte Orban a deschis seara cu o scurtă introducere, în care a apreciat curajul românilor din diaspora și a vorbit deschis despre lupta continuă a liberalilor, mai ales pentru normalitate în contextul actual, reamintind reușitele recente ale PNL precum aprobarea solicitării de sesizare a Comisiei de la Veneția pe legile justiției.

Dezbaterea a durat mai mult de doua ore și a beneficiat de participarea a peste 100 de români din toată Belgia dar și din medii diferite: studenți, profesori, funcționari europeni, voluntari din ONG-uri, sau angajați din mediul privat.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți si Florica Chereches, Președinte Organizația de Femei Liberale, domnul Gheorghe-Vlad Nistor, Vicepreședinte PNL, precum și numeroși europarlamentari români din grupul Partidului Popular European (PPE), Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureșan, Daniel Buda și Mihai Țurcanu.

Înainte de recepție au fost prezentate două proiecte ambițioase, Diaspora schimbă destine și  Votează pentru Bruxelles.

Dan Peca, președinte PNL Belgia, face parte din inițiatorii proiectului Diaspora Schimbă Destine: ”Foarte simplu, proiectul inseamnă : un român din diaspora ajută un copil din România. Iar dacă implicăm românii din afară granițelor, ce loc mai potrivit am fi putut găsi decât inima Europei: orașul Bruxelles. Sunt onorat că am putut fi gazda acestui eveniment. Îi mulțumesc și pe această cale pentru sprijin lui Cornel Radu Loghin, vicepreședinte Rombel, care face lucruri minunate pentru românii din Belgia ”. Din grupul de inițiativă al proiectului Diaspora Schimba Destine fac parte reprezentanți PNL din filialele Belgia, Grecia, Germania, Spania și Institutul de Studii Populare (ISP) România.

Răzvan Hoinaru a prezentat proiectul „Votează pentru Bruxelles”, proiect care are în vedere informarea comunităţii româneşti prezente la Bruxelles despre drepturile lor. Românii sunt a doua comunitate ca număr de oameni după autohtonii belgieni. Cu toate acestea românii nu beneficiază de reprezentare politică, deși ar putea, lăsând altor comunităti puterea de decizie. Acest aspect se răsfrange asupra vieții de zi cu zi a românilor din Bruxelles, ce muncesc ȋn Belgia și pentru Belgia, care ȋsi duc copiii la școli belgiene și plătesc aici taxe. Unul dintre principiile de bază ale democrației „nicio taxare fară reprezentare” trebuie să fie cunoscut și respectat.

Pentru detalii suplimentare contactati-ne pe mail la info@pnlbelgia.eu

Echipa PNL Belgia

Comunicat de presa – PNL BELGIA