Blogul liberal, Stiri

Irlanda, supranumita si tigrul celtic nu s-a dezmințit nici nici in privința organizației PNL.

Colegii din Irlanda au organizat pe 24 Februarie 2018 o ședința a biroului permanent Diaspora la cel mai înalt nivel!

Am fost impresionat de organizarea, pana la cel mai mic detaliu, a acestui eveniment cu participarea președintelui PNL, Ludovic Orban, a secretarului General PNL, Robert Sigartău, a președinției TNL Teodora Mares si bine-nțeles a președintelui PNL Diaspora senatorul Viorel Badea.

Chiar de la începutul dezbaterilor secretarul general Robert Sigartău a declarat ca PNL va acorda o atenție mult mai mare Diasporei si a subliniat faptul ca noi cei plecați din Romania, avem o influența electorală foarte mare, dincolo de numărul impresionant de 4 milioane de Romani. Așa cum implicarea noastră din timpul alegerilor prezidențiale a răsturnat situația, tot așa implicarea noastră poate influența decisiv situatia actuala si la urmatoarele alegeri, incepand cu cele pentru Parlamentul European din 2019.

In dialogul ce a urmat cu Președintele am subliniat deschis fapul ca PNL trebuie sa aibă in Diaspora, candidați din Diaspora! Atunci cand alte partide au facut acest lucru voturile au urmat!

Un alt punct pe care l-am ridicat a fost acela ca deși PNL are ca deviza “prin noi înșine” iar antreprenorii sunt chintesența acestui lucru, PNL nu (mai) are, ca imagine, faptul ca sprijină antreprenorii si mediul de afaceri. Domnul Orban și-a arătat sprijinul total pentru antreprenori si mediul de afaceri si a enumerat numeroasele inițiative pe care partidul le-a avut in acest sens. Am realizat ca într-adevăr nu cunosc foarte bine toate aceste inițiative dar si ca aceste eforturi si initiative legislative trebuie disseminate mai mult (idei ptr un viitor articol ?).

De asemenea am menționat raportul Comisiei Europene,  publicat de curând, cu recomandarile experților despre îmbunătățirea mediului antreprenorial si am scos in evidentă oportunitatea ce o reprezintă ptr Romania datorită calității experților si a recomandărilor care risca sa nu fie implementate de actualul guvern.

In timpul dezbaterilor, pe alocuri foarte pasionate si deschise, conducerea PNL a scos in evidentă nevoia de implicare electorală si politica a romanilor din Diaspora. Numai implicându-ne direct putem sa ajutam Romania si pe cei din țara. Stand de o parte si criticând, fara a ne implica, nu este suficient.

Deși se estimeaza ca sunt peste 4 milioane de Români in Diaspora (fara ai numără pe cei din Republica Moldova, Ukraina, etc) numarul celor care votează efectiv este mult prea mic (exeptia ce confirma regula fiind ultimele alegeri prezidentiale). Politicienilor le pasa de voturi, deci daca vrem sa contam, trebuie sa votam! Cel putin.

Un pas urmator, pentru toti cei cărora ne pasa de situația de acasă este sa ne implicam într-un partid politic. #EuMaImplic!

Inchei prin al felicita pe colegul nosru Tony Nyerjak care a fost numit coordinator regional pe Benelux, cu sarcina de a infinta, acolo unde nu exista, organizatii PNL, de exemplu in Olanda.

Dan Peca

Presedinte

PNL Belgia

Lasă un răspuns

Comentariu
Nume*
Mail*
Website*