Activitati

Activitatile desfasurate in cadrul filialei din Belgia a Partidului National Liberal (PNL) urmaresc consolidarea comunitatii romanesti si valorificarea eforturilor depuse de diaspora. Ele sunt strans legate de obiectivele asumate de organizatie si de evenimentele majore care vor marca anul in curs, precum aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, alegeri pentru parlamentul European, etc.

Lipsa unor strategii concrete din partea partidelor aflate la guvernare a provocat in ultimul an o situatie politica ingrijoratoare. Vrem sa cladim o filiala de partid bazata pe membri intreprinzatori, din sectoare diferite, motivati sa contribuie cu idei si capabili de o mobilizare rapida in cazul unor alegeri anticipate. Fara urma de indoiala, noi avem un avantaj, Bruxelles este KM 0 al Europei, iar acest lucru ne va oferi o serie de oportunitati in viitorul apropiat.

Daca ai experienta in dezvoltarea de politici si strategii cu impact European sau global si vrei sa incerci acelasi lucru si pentru Romania, alatura-te dezbaterilor noastre (vezi data urmatoarei sedinte).

Dorim sa organizam anul acesta, pentru prima data in Bruxelles, o sedinta a Biroului Permanent PNL Diaspora, care se realizeaza periodic in diferite capitale din Europa, iar cu aceasta ocazie il vom avea foarte probabil ca oaspete pe domnul Ludovic Orban, presedintele partidului.

De asemenea, anul 2019 va avea o importanta deosebita pentru filiala PNL Belgia. Aproape de sfarsitul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, in luna Mai a anului 2019, vor fi alegerile pentru Parlamentul European, institutia care reprezinta in mod direct interesele cetatenilor. In acest context, PNL Belgia va contribui la strategia si la programul partidului.

Anul acesta se vor implini 100 de ani de la Marea Unire si este normal sa organizam cel putin un eveniment pe aceasta tema. Ai o idee in acest sens? Atunci contacteaza-ne direct sau alatura-te dezbaterilor noastre la urmatoarea sedinta (vezi data urmatoarei sedinte).

Pentru o idee mai ampla asupra planurilor noastre, te invitam sa arunci o privire peste programul nostru pe anul 2018 si data urmatoarei sedinte. Orice intrebare este binevenita.

Te asteptam!